Opozicione partije spremne da ruše Tačijevu vladu

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Predstavnici opozicionih partija kosovskih Albanaca izrazili su spremnost da iniciraju rušenje vlade Hašima Tačija, te zatražili da se izbori održe u junu. Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje smatraju da mogu inicirati pad vlade.

Ukoliko Skupština ne bude raspuštena ove nedelje opozicione partije kosovskih Albanaca kažu da imaju spremnu inicijativu za zbacivanje vlade Hašima Tačija.
 
Očekuje se da tokom ove nedelje opozicija harmonizuje svoje stavove u vezi sa raspuštanjem Skupštine, izjavio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije Kosova Ismet Bećiri. 
 
Ako se to ne desi DSK kao opciju ima predlog da izglasa pad vlade.
 
“Ako ne bude raspuštena Skupština, prema agendi koju smo odredili onda ćemo pokenuti sledeći korak a to je inicijativa opozicije za rušenje vlade”, kaže Bećiri.
 
Alijansa za budućnost Kosova će podržati sve inicijative koji vode ka padu vlade, najavio je šef poslaničke grupe Ardian Đini. 
 
Za Samoopredeljenje inicijativa za rušenje vlade je najbolji način da se ide ka izborima.
 
“Ne želimo da ova vlada padne samo zato što je izgubila broj glasova već zato što je njena politika dovela Kosovo u ovo stanje”, rekao je Visar Imeri, šef poslaničkog kluba Samoopredeljenja.
 
Mediji prenose da se narednih dana očekuje sastanak političkih predstavnika na kojem bi se definisalo kada će se održati parlamentarni izbori. 
 
Ranije su se Hašim Tači iz vladajuće Demokratske partije Kosova i Isa Mustafa iz DSK dogovorili da izbori treba da budu održani u prvih šest meseci ove godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.