Oliver Ivanović za Insajder: Kosa mi se diže kad zamislim kakve je pritiske trpeo Spasojević

Lider GI Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović smatra da lokalni izbori na Kosovu i Metohiji i većinski srpskim opštinama neće biti održani u demokratskom okruženju. Povodom povlačenja doktora Zorana Spasojevića sa liste GI SDP, Ivanović za Insajder kaže da „sve ukazuje na to da ovo nisu izbori i da to nema nikakve veze sa demokratijom“.

„Očekujem hitnu reakciju države Srbije, ovo više nema nikakvog smisla“, kaže Ivanović.

Oliver Ivanović, lider GI SDP na čijoj listi je bio i doktor Zoran Spasojević kaže da je rezočaran ovakvom odlukom i da je siguran da iza nje stoji „strašan pritisak“.

Pročitajte još:

Novo povlačenje kandidature kod Olivera Ivanovića: Doktor odlučio da pozove birače da glasaju za Srpsku

Dr Ivanović: Nema pritiska na zaposlene. Da li je američki ambasador izdao zadatak da se posvađamo?

Još jedan kandidat za odbornika "doveden u zabludu": Tomislav Dejanović sa Milovićeve liste podržao Srpsku

Ivanović posle povlačenja kandidatura: Pritisak iz Srpske, žalosno je ovo što rade sa ljudima​

Sa identičnim tekstom povukli kandidature kod Ivanovića, podržali Srpsku​

Ivanović i Milović zajedno pred novinare: U julu ovakav incident, u oktobru ubistva?​

„Doktor Zoran Spasojević bio je jedan od najjačih ljudi na našoj listi. Ako je on morao da pristane da se povuče, meni se diže kosa na glavi kada pomislim šta je bio razlog za takvu odluku. Kakav je on pritisak trpeo?“, pita se Ivanović.

On podseća da predizborna kampanja na Kosovu još nije počela i da stranke nemaju pravo na predizborne aktivnosti.

„Sve ovo se dešava iza kulisa. Pitanje je šta tek možemo da očekujemo kada kampanja počne ili sedam dana pred izbore“, kaže Ivanović.

On tvrdi da je Spasojević zbog kandidature na listi GI SDO prekinuta specijalizacija i to šest meseci pre kraja.

Spasojević je treći kandidat koji je na isti način povukao svoje ime sa liste GI SDP i pružio podršku Srpskoj listi koju podržava Vlada Srbije (ukupno četiri i peti iz GI "Za naš Zvečan" koja nastupa u koaliciji sa Ivanovićevom strankom u Zvečanu, prim.red.).

Inače, u otvorenom pismu Spasojević je naveo da je odlučio sam da se povuče iz izbornog procesa. „Sve svoje potencijalne glasače pozivam da ne glasaju za mene, već da glas daju Srpskoj listi. Imao sam u vidu da politika predsednika Aleksandra Vučića čini sve kako bi mi Srbi bolje i bezbednije živeli na Kosovu i Metohiji i ulaže velike napore ka uspostavljanju srpskog jedinstva i sloge”, kaže se u saopštenju dr Zorana Spasojevića.

Insajder

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.