Okupili se Srbi u Zubinom Potoku, razlog nepoznat

Zubin Potok Protest
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

Grupa od više stotina zaposlenih u javnim institucijama u Zubinom Potoku okupila se jutros na magistralnom putu prema Kosovskoj Mitrovici.

Nešto nakon 9 časova jutros, više stotina građana Zubinog Potoka okupili su se na magistralnom putu u blizini Crkve Sv. Trojice. Tokom protesta, prodavnice u ovom mestu takođe su bile zatvorene.

Uprkos spekulacijama, nismo uspeli da potvrdimo razlog za okupljanje, a do 10:30, građani su se razišli.

Radakcija KoSSev portala zatražila je od Kosovske policije informacije o trenutnoj situaciji u opštinama na Severu Kosova i okupljanju Srba u Zubinom Potoku.

Nakon više neuspešnih pokušaja da stupimo u kontakt putem telefona sa lokalnim predstavnicima policije, portparol Kosovske policije Baki Keljani zatražio je da pitanja pošaljemo pisanim putem.

U međuvremenu, našoj redakciji je dostavljen odgovor Kosovske policije. Navode da policija širom Kosova sprovodi akciju protiv „kockanja i igara na sreću“.

Kosovska policija, inače, danas u 11:00 održava vanrednu konferenciju za štampu u vezi sa policijskom akcijom koja je, kako je saopšteno iz policije, rezultirala hapšenjem „nekih osumnjičenih lica, oduzimanjem znatnog broja oružja, značajne količine ilegalnih droga i drugih predmeta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.