OEBS: Krivci na slobodi i posle pola godine od ubistva Olivera Ivanovića, ovo je veliki test za vladavinu prava na Kosovu

Danas je tačno pola godine od kada je ubijen najviđeniji lider Srba sa Kosova i Metohije od 1999 – Oliver Ivanović. Javnost, ali i porodica, po brojnim svojim svedočenjima, do danas ne znaju šta se dešava u vezi sa dve istrage koje se zvanično vode – u Prištini i u Beogradu. Danas je reagovao i OEBS.

„Šest meseci nakon ubistva Olivera Ivanovića, krivci ostaju na slobodi i javnosti je malo poznato u vezi sa eventualnim napretkom u istrazi,“ potvrdio je i OEBS u svom saopštenju za medije.

Kao pozitivno ocenjuju nedavni sastanak između policijskih istražitelja iz Prištine i Beograda, kao i „druge razmene“ između ovih timova.

„Ohrabrujemo organe za sprovođenje zakona i sve zainteresovane strane da učine sve kako bi se saznalo više po ovom pitanju,“ navode.

„Kao što smo i izjavili i na dan ubistva Olivera Ivanovića, ovaj slučaj bio je i još uvek je veliki test za vladavinu prava na Kosovu,“ naglasili su na kraju saopštenja.

Ko je ubio Olivera Ivanovića? – i danas njegova stranka GI SDP pita, podsećajući da se u javnosti stvara utisak da se ništa ne pomera sa početka. Pitanje – „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“ postavljaće sve dok, kako ističu – ne dobiju odgovor.

O tome da nema pomaka u istrazi govorili su i brat Olivera Ivanovića Miroslav Ivanović, kao i srpski ministar Rasim Ljajić koji je bio i prijatelj sa Oliverom Ivanovićem. KoSSev je sa njima, ali i više drugih sagovornika, razgovarao tokom polugodišnjeg pomena u subotu, na Novom groblju u Beogradu, gde je Oliver Ivanović i sahranjen – u Aleji zaslužnih građana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.