Održana akcija čišćenja „Za lepšu i zdravu životnu sredinu“ u Leposaviću, Lešku i Sočanici

FOTO: Preuzeto sa Leposavić portal

Akcija uređenja urbanih naselja pod nazivom „Za lepšu i zdravu životnu sredinu“, održana je juče u Leposaviću, Sočanici i Lešku.

Ove aktivnosti su sprovedene u organizaciji Privremenog Organa Leposavić, a u saradnji sa JKP „24 novembar“ i JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve“.

Učestvovale su ustanove i javna preduzeća, privredna društva, privatni preduzetnici, udruženja, civilni sektor, kao i stanovnici opštine Leposavić.

U saopštenju nakon akcije, PO opštine istakao je da je cilj ove akcije podizanje svesti kod građana u zaštiti i očuvanju životne sredine.

Istovremeno su apelovali na građane, a posebno, kako ističu, na neodgovorne pojedince, da otpad ne odlažu na svakom koraku i tako formiraju divlje deponije koje ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Opština je u saradnji sa komunalnim i Direkcijom za javne površine obezbedila i dodatni prostor za odlaganje otpada, dok je prilkupljeni otpad transportovan na deponije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.