Vojska Srbije sa Oružanim snagama SAD-a u bazi kod Bujanovca

FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Oficiri i podoficiri Vojske Srbije, pohađali su juče, zajedno sa Evropskom komandom Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, međunarodni taktički kurs civilno-vojne saradnje u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Pripadnici Vojske Srbije, ovaj kurs su obavljali sa specijalistima iz oblasti civilno-vojne saradnje, a realizovan je sa ciljem njihovog dodatnog osposobljavanja za obavljanje funkcionalnih zadataka u mirovnim operacijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Tokom osmodnevnog usavršavanja u bazi ‘Jug’ i na poligonu ‘Borovac’, polaznici su upotpunili svoja znanja o aktivnostima civilnih organizacija u zonama mirovnih operacija i prošli praktičnu obuku za rad na različitim pozicijama u timovima i jedinicama civilno-vojne saradnje“, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Uz mešoviti instruktorski tim Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD-a, iz srpskog ministarstva odbrane ističu da je obuku realizovao i gostujući predavač iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Nakon završenog kursa, organizovano je i svečano uručenje sertifikata učesnicima u bazi „Jug“.

„Realizacija ove zajedničke obuke predstavlja nastavak uspešne saradnje Vojske Srbije sa Oružanim snagama SAD u oblasti civilno-vojne saradnje. Cilj kursa je u potpunosti ostvaren, a polaznici su osposobljeni za realizaciju specijalističkih zadataka u međunarodnom okruženju“, saopštili su iz srpskog ministarstva odbrane.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.