Održan fudbalski turnir u Prilužju: Prvo mesto pripalo ekipi iz Z.Potoka

FOTO: Aleksa Mašić

Posle dužeg niza godina, u Prilužju je ovog vikenda održan fudbalski turnir. Nadmetali su se mališani 2010. godište iz raznih krajeva Kosova, a pobedničko mesto pripalo je timu iz Zubinog Potoka.

Takmičili su se klubovi iz Kosovske Mitrovice – FK Rudar i OFK Dif i to sa po dve ekipe. Sa dve ekipe je u Prilužje došao i FK Polet iz Lapljeg Sela.

Od klubova sa Severa takmičili su se još FK Kosmet iz Leposavića i FK Kolašin iz Zubinog Potoka. Učestvovala je ekipa „28. jun“ iz Gračanice, FK Ropotovo iz istoimenog mesta i FK Brezovica iz Štrpca, kao i domaćin – Prilužje.

Pobednik turnira bila je ekipa iz Zubinog Potoka, dok su drugo i treće mesto osvojili FK Kosmet i OFK Dif.

Organizatori turnira su Aleksa Mašić, Opština Vučitrn i Fudbalski savez KiM.

Od jedne male ideje, da se održi i napravi turnir sa nekoliko ekipa, došli smo do cifre od čak 12 sa teritorije celog Kosova i Metohije, poručuju organizatori.

Zahvalili su se svim ekipama koje su učestvovale i izrazili nadu da će ova sportska manifestacija postati tradicija i iz godine u godinu sve posećenija.

Ništa ne bi bilo moguće bez podrške predsednika PO Opštine Vučitrn, Milana Kos Mima i predsednika Fudbalskog saveza KiM, Igora Uljarevića, poručio je jedan od organizatora, Aleksa Mašić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.