Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

suđenje za ubistvo olivera
FOTO: Kim
Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića koje je bilo najavljeno za danas je odloženo, potvrdila je za RTV Kim advokatica jedne od optuženih u ovom postupku, Jovana Filipović. Očekuje se da se suđenje nastavi u petak 4. oktobra.

Kako je kazala, sud za danas nije uspeo da obezbedi svedoke. Međutim, Rada Trajković predsednica Evropskog pokreta Srba koja se nalazi na listi svedoka u postupku protiv optuženih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je za RTV Kim da je iz Osnovnog suda u Prištini još uvek niko nije pozvao da dođe u Prištinu i svedoči.

Na prethodnom suđenju 18. oktobra jedan od zaštićenih svedoka B3 je odustao od svedočenja iz, kako je rekao, bezbednosnih razloga.

Na pitanje sudije Valjona Kurtaja da objasni razloge, svedok B3 je kazao da je njegov identitet otkriven. Prethodno su od svedočenja odustala još dva zaštićena svedoka.

Dva dana nakon neuspelog svedočenja, 20. oktobra je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen Milan Mihailović iz Leposavića, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ivanovića.

Veruje se da je Mihailović povezan sa kriminalnom grupom koju predvodi Zvonko Veselinović.

On, kao i Veselinović i Milan Radoičić nalaze se pod sankcijama Sjedinjenih američkih država.

Za ubistvo Olivera Ivanovića osim Mihailovića optuženi su i Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Njima se na osnovu treće optužnice na teret stavlja da su od 2014. do 2018. bili deo kriminalne grupe na čelu sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem.

Početkom juna meseca, Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini posle tri godine i sedam meseci ukinulo je sudski i odredilo meru kućnog pritvora trojici optuženih Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.