Još jedan uhapšen zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović KoSSev
FOTO: KoSSev

Po nalogu kosovskog Specijalnog tužilaštva, Kosovska policija uhapsila je sinoć muškarca srpske nacionalnosti, traženog još od 2019. godine, zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

U pitanju je muškarac sa inicijalima M.M, koji je, prema Tužilaštvu u Prištini, osumnjičen da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“ vezano za krivično delo „Teško ubistvo“ – za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Zajedno sa ostalim optuženima N.S, M.R, R.B. i S.A, čije se suđenje nastavlja u Osnovnom sudu u Prištini“, navode iz Tužilaštva.

Navode i da je M.M. od početka 2019. godine bio nedostupan organima tužilaštva, iako je na snazi postojao nalog za njegovo hapšenje.

„Za istog će biti nastavljeni postupci po Zakoniku o krivičnom postupku i u zakonskim rokovima biće podnet zahtev za određivanje mere pritvora, kako bi se krivični postupak mogao nesmetano nastaviti“, preciziraju iz Tužilaštva.

Podsetimo, u toku je postupak pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini optuženima za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića, a koji se vodi po trećoj optužnici.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I u trećoj optužnici po kojoj se sada vodi postupak, spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Istraga za Veselinovićem započela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milan Mihailović.

Takođe, u decembru 2021. je obelodanjena lista američkog ministarstva finansija sa 13 biznismena i ljudi sa Severa koji su se našli pod američkim sankcijama, a među njima su i imena sa optužnice, odnosno imena koja se spominju u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića: Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Žarko Veselinović, Željko Bojić, Marko Rošić i Milan Mihailović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.