Odbor za pomoć KiM poklanja novac i zlatnik za decu sa KiM na prelazu Jarinje

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji
FOTO: Fejsbuk Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć KiM, Milorad Arlov uručiće sutra u 13 časova novčanu pomoć za pet mališana sa Kosova u ukupnom iznosu od 2.000 evra i zlatnik – „poklon za babine“ – dvomesečnoj Milunki iz Kosovske Mitrovice.

Novac koji će u nedelju Arlov dodeliti donacija je jednog humanog čoveka iz Republike koji više godina pomaže i stipendira na mesečnom nivou sa po 100 evra decu, navode iz ovog Odbora.

Zlatnik sa grbom Odbora i imenom dobitnice će biti dodeljen nedavno rođenoj Milunki – desetom detetu porodice Vuković iz Kosovke Mitrovice. Nju sleduje i novčana pomoć Vlade Ostojića bivšeg načelnika opštine Han Pijesak.

Usled zabrane ulaska na teritoriju Kosova, Milorad Arlov koji je u prošlosti često boravio u Kosovskoj Mitrovici, pomoć će uručiti na prelazu Jarinje.

Predsednik banjalučkog odbora spremio je i druge poklone.

Knjiga Odbora autora Slavka Basare „Humano srce Srpske“ biće uručena novinarima, deci i porodicama koje primaju pomoć.

Arlov će tokom svoje posete Srbiji boraviti i u manastiru Crna Reka, gde će igumanu Andreju uručiti istu knjigu.

Takođe, Arlov će uručiti zbirku od 17 knjiga Ive Andrića štampanih na ćirilici – poklon Banjalučanke Milke Vekić za Narodnu biblioteku iz Gračanice.

Predsednik Odbora će se potom u Raški sastati sa prijateljima i veteranima Mokre Gore iz Zubinog Potoka i Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Miloradu Arlovu su kosovske institucije zabranile ulazak na Kosovo krajem decembra prošle godine, nakon čega su on i njegov pravni zastupnik uputili pisma ambasadama zapadnih zemalja i Rusiji d pomognu u prevazilaženju ovog problema.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.