Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kandidat za predsednika Kosova, Vjosa Osmani, nakon odavanja pošte u Maloj Kruši, rekla da Srbija čini dvostruki zločin. „Ovo je dvostruki genocid, jer je prikrivanje zločina, zločin sam po sebi. Ne dozvoljavajući otvaranje masovnih grobnica, negirajući zločine, genocid, ne izvinjavajući se i ne privodeći počinioce pravdi, Srbija čini ovaj dvostruki zločin“, istakla je Osmani.

Osobe koje imaju tu vrstu opterećenja ne mogu biti racionalne i trezvene bez obzira da li su majke ili žene. To nije svojstveno ni jednima ni drugima… To strašno su činili neki ljudi. Prema njima treba preduzeti potrebne mere kroz pravosuđe i to je to. Ostalo je samo eksponencijalno uvećavanje i podržavanje mržnje i besmislene osvetoljubivosti. Ako to treba da bude predsednik onda to nije dobro.

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova i gradonačelnik Gnjilana, Ljutfi Haziri, najavio je tešku godinu za Kosovo zbog toga što će, kako je naveo, Specijalizovana veća u Hagu ostvariti ogroman uticaj u narednim nedeljama, ali i zbog trećeg talasa koronavirusa, prenosi Reporteri. Haziri je istakao da će dešavanja u Specijalizovanim većima u Hagu ostvariti direktan uticaj na živote građana na Kosovu.

Sledbenik partije, populista, ne baš nešto pametan ali srdačan u kontaktu bez obaveza i dosledan sopstvenim interesima… Ko njega uzima za ozbiljno ili čeka njegov revanš, jer je ovaj uvek na funkciji, ili je glup.

Član odbora Agencije za privatizaciju Kosova, Hajzer Saljihu, ocenio je da je poziv kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, toj agenciji da suspenduje odluke u vezi sa privatizacijom flagrantno mešanje izvršne vlasti u rad jedne nezavisne institucije, prenosi Zeri. „Pravni apsurd premijerovog poziva ne leži samo u činjenici da je reč o potpuno nezakonitom dokumentu u smislu formulisanja zahteva u pravnom smislu, već je i u suprotnosti sa pravnim i institucionalnim duhom korišćenja pravnih mehanizama“.

Iskreno se nadam da je počelo. Nije bitan Kurti, ali su bitni pravo i pravda. Ono šta su Srbi u institucijama pokrali svom narodu za vreme neke Petkovićeve nazovi stranke, SLS-a i sada Srpske liste to njima nije toliko teško, jer oni to nose sa zadovoljstvom i lepo im. Naravno samo njima. Zatvori će biti pretesni ako sve ovo, borbe protiv kriminala i korupcije, pođe kako treba. Nadam se da hoće.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.