Odbor za KiM zasedao juče iza zatvorenih vrata

Juče je održana sednica odbora Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju iza zatvorenih vrata, a na kojoj su članovi ovog odbora informisani "o stepenu ugroženosti Srba i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji od strane radikalnih islamista i džihadista – povratnika iz Sirije i Iraka," saopšteno je iz Skupštine Srbije. 
 
Predsednik Odbora, Milovan Drecun, izjavio je nakon sednice da na Kosovu i Metohiji postoji mreža radikalnog islama, ekstremizma i terorizma, ali da su na osnovu informacija koje su članovima Odbora predočile nadležne službe, odbor zaključio da ne postoje konkretna saznanja o pripremi terorističkih napada na srpsko i ostalo nealbansko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.
 
Drecun je dodao da je sednica Odbora bila zatvorena za javnost zbog materijala koji je odbor dobio na uvid od Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Vojnoobaveštajne agencije, a koji je bio označen kao strogo poverljiv.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.