Odblokirani računi Telekoma, odložena naplata dugovanja

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Privremeni upravni odbor Telekoma postigao je dogovor da se obustavi izvršenje naplate dugova ovog preduzeća na neodređeno vreme, odnosno, do finansijske stabilizacije preduzeća.

U saopštenju Kancelarije za informisanje, navodi se da je Telekom u ovom procesu sarađivao sa svim stranama, uključujući i poverioca.

Telekomu su pre nedelju dana privatni izvršitelji blokirali račune zbog duga većeg od 26 miliona evra, što je posledica izgubljenog spora na arbitraži sa kompanijom Dardafon.net, poznatijom pod komercijalnim imenom Z-Mobile.

„Nova uprava je, nakon što je preuzela funkciju, dobila opšte informacije od menadžmenta Telekoma, analizirala finansijsku i operativnu vanrednu situaciju u kojoj je korporacija i po hitnom postupku se sastala sa najznačajnijim poveriocima i izvršiteljima, zatraživši od poverilaca da razumeju situaciju u kojoj se trenutno nalazi Telekom Kosova. Privremeni odbor Telekoma Kosova, kojim predsedava Mehmet Beriša (Berisha), postigao je dogovor da se obustavi izvršenje naplate duga Telekoma na neodređeno vreme, do stabilizacije ekonomske situacije u ovom javnom preduzeću“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, tek nakon što je sporazum postignut, odblokirani su računi Telekoma.

KoSSev: Podsetimo, da će se sutacija u vezi sa računima Telekoma vratiti u normalu, prethodno je najavio kosovski ministar ekonomije i zaštite životne sredine, Bljerim Kući.

„Obavezali smo se da će Telekom Kosova da posluje sa visokim performansama. Pozivamo zaposlene u Telekomu da se primire i rade za bolju budućnost ove kompanije“, napisao je u utorak Kući u objavi na Fejsbuku.

Više o tome, kao i o događajima koji su prethodili blokiranju računa kosovskog telekoma čitajte u nastavku:

Odblokirani računi kosovskog Telekoma

Do povlačenja sredstava iz Telekoma došlo nakon što je Odbor odbio ugovor o dugu

Bord kosovskog Telekoma podneo ostavku

Kosovskom Telekomu sudski izvršitelj dao sat vremena roka da isplati dug od 26 miliona evra

Blokirani računi Telekoma

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.