Odbijen zahtev za pritvor osumnjičenom za pretnju tužiteljki u slučaju „Pronto“

Drita Hajdari
FOTO: Kallxo

Osnovni sud u Prištini odbio je zahtev tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom A. A. da je navodno pretio specijalnoj tužiteljki u slučaju „Pronto“, Driti Hajdari, prenosi Gazeta Express. Njemu je određena mera zabrane prilaska.

„Sud je doneo rešenje i odbio je zahtev tužilaštva za određivanje pritvora protiv A.A. i istom je odredio meru zabrane prilaska oštećenoj u ovom slučaju – tužiteljki STRK-a Driti Hajdari u trajanju od mesec dana, na distancu od najmanje 100 metara“, saopšteno je iz suda.

Ovakvu meru sud opravdava time da je ona dovoljna i adekvatna za neometan nastavak ove faze krivičnog postupka.

Podsetimo, kosovski mediji javili su u subotu da je tužiteljka Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, prijavila pretnje koje je dobila preko portala koji je emitovao njen intervju.

Istog dana, oko 22:00, Kosovska policija obavestila је javnost da je uhapšen osumnjičeni.

Hajdari je procesuirala slučaj „Pronto“, jednu od većih korupcionaških i nepotističkih afera za koju je bilo okrivljeno 11 kosovskih zvaničnika, uglavnom funkcionera LDK.

Osnovni sud u Prištini doneo je 3. januara oslobađajuću presudu za sve okrivljene u ovoj aferi uz obrazloženje da nije dokazano da su okrivljeni počinili krivično delo „kršenje ravnopravnog statusa građana Kosova“ za koje ih je Tužilaštvo teretilo.

Slučaj „Pronto“ dobio je ovaj naziv jer dokazi protiv okrivljenih uključuju snimke telefonskih razgovora na kojima su okrivljeni navodno razgovarali o zapošljavanju određenih lica u javnim preduzećima.

Pročitajte još:

Uhapšen osumnjičeni za pretnju tužiteljki Hajdari

Tužiteljka u slučaju „Pronto“ prijavila pretnju policiji

Oslobađajuća presuda u slučaju „Pronto“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.