Novi Sad školama na KiM-u i Eparhiji sutra isporučuje pomoć

Školama u Metohiji i na teritoriji kosovskog upravnog okruga, kao i Eparhiji raško-prizrenskoj sutra će u Lapljem selu biti uručena humanitarna pomoć – dar dece, roditelja i nastavnika iz Novog Sada. Isporuci humanitarne pomoći prisustvovaće i Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, saopšteno je iz ove kancelarije.

Đurić će sutra u 9 časova u magacinu preduzeća "Metohija" koji se nalazi pored prostorija NVO "Avenija" u Lapljem selu, zajedno sa načelnikom južnobačkog upravnog okruga, Zoranom Miloševićem, i načelnikom školske uprave u Novom Sadu, Jovanom Vukčevićem – prisustvovati isporuci školskog pribora i higijenskih paketa.

Školski pribor biće podeljen deci u školama koje se nalaze u Metohiji i na teritoriji kosovskog upravnog odbora, dok su higijenski paketi, u vidu sapuna i deterdženata, namenjeni Eparhiji raško-prizrenskoj.

Direktor Kancelarije za KiM boravi danas na Severu Kosova. On će u Banjskoj prisustvovati potpisivanju sporazuma o obnovi termi "Rajska banja" u ovom mestu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.