Novi poziv za stipendiste master studija u zemljama EU

Kancelarija Evropske unije na Kosovu i Ministarstvo za evropske integracije su objavili poziv za dostavljanje aplikacija za stipendiranje postdiplomskih studija. Program će finansirati do 40 stipendista master studija, a pored studenata, program će finansirati i usavršavanje jednoj broja javnih službenika.

Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren od 12. novembra do 3. decembra 2018. Po otvaranju poziva, biće dostupan i Pravilnik o proceduri za prijavljivanje.

Uspešni kandidati imaće priliku da pohađaju master studije na univerzitetima u zemljama članicama Evropske unije. Program stipendiranja, čiji je radni jezik isključivo engleski, ponudiće do 40 stipendija, a 10% od ukupnog broja stipendija biti dodeljeno javnim službenicima koji su već zaposleni u javnoj upravi.

Broj stipendija može biti i niži od 40, što će zavisiti od broja uspešnih kandidata i dostupnosti fondova.

Ovaj poziv je otvoren za diplomirane studente prava, političkih nauka, ekonomije, poslovnog menadžmenta, društvenih nauka, istorije, međunarodnih odnosa, diplomatije, kriminologije i drugih nauka a koje su povezane sa sledećim sektorima:

– Pravo (16 dostupnih stipendija)

– Javna administracija (8 dostupnih stipendija)

– Ekonomija (8 dostupnih stipendija)

– Kultura i zdravstvo (menadžment u zdravstvu i zdravstvena politika, 8 dostupnih stipendija)

Ovaj poziv deo je 12. runde projekta “Young Cell Scheme”, u okviru programa Evropske unije za Kosovo koji se sprovodi British Council. Detaljne informacije o programu stipendiranja dostupne su na zvaničnom sajtu projekta http://ycskosovo.eu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.