Noćas zapaljen još jedan automobil u K.Mitrovici

FOTO: KoSSev

Automobil marke Chevrolet Captiva u vlasništvu Srbina N.M. i registrovan na tablice KG, zapaljen je noćas u ulici Anke Spaić u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio je za KoSSev sam vlasnik. Slučaj je potom potvrdila i Kosovska policija.

Automobil je bio parkiran u neposrednoj blizini njegove kuće, a da je zapaljen N.M. je video jutros, po polasku na posao – oko 5.45. Zatekao je automobil sa vidnim oštećenjima od vatre.

„Parkirao sam ga na mestu gde stalno parkiram. Jutros nisam verovao svojim očima, kad sam krenuo na posao. Pitao sam se da li je to uopšte moj automobil“, poručuje.

Na automobilu je požar već bio ugašen, a, kako tvrdi, on nije ni pozvao vatrogasce niti čuo saniranje požara.

Iz vatrogasne mu je samo danas potvrđeno, da se slučaj dogodio sinoć – sat vremena nakon ponoći, odnosno da su oni tada radili na sanaciji. Vatrogasci su mu ujedno vratili dokumentaciju koja mu je stajala u automobilu.

KoSSev je za više detalja pokušao da stupi u kontakt sa Vatrogasnom jedinicom u Mitrovici. Međutim, do objavljivanja vesti oni nisu odgovarali na naše pozive.

N.M. je jutros slučaj prijavio Kosovskoj policiji, gde je potom dao izjavu. U policiji su mu rekli da će tokom dana pokušati da izađu na teren, radi uviđaja.

Iz Kosovske policije potvrdili su za KoSSev da je noćas u severnom delu Mitrovice zapaljen džip koji je imao KG tablice, kao i da je zapaljen automobil vlasnik zatekao jutros, kada je krenuo na posao.

Vlasnik N.M. naglašava da ne postoji niti jedan motiv zbog kog bi neko njemu zapalio automobil.

„Nikome se nisam zamerio, privatnik sam godinama. Ne radim ni u jednoj javnoj ustanovi, ni po kosovskom ni po srpskom sistemu. Pa evo čak i tablice su kragujevačke“, poručuje N.M.

Od automobila mu sada, poručuje, nije ostalo ništa.

Ovo je 12. paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Početkom meseca u Zvečanu je zapaljen automobil marke Ford Fiesta, krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Istog dana oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći da je Srbin, službenik Kosovske policije – napadnut od strane „ilegalnih struktura“, odnosno da mu je zapaljen automobil sa RKS tablicama, ali bez navođenja gde se slučaj dogodio.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Poslednji slučajevi dogodili se 26. i 27. oktobra u Leposaviću kada je prvo zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika Kosovske policije, potom i automobil u vlasništvu lica sa inicijalima N.Č., pa je 2. novembra u Zubinom Poroku zapaljen automobil marke Hyundai, kao i Ford Fiesta 8. novembra u Zvečanu.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ovo je 63. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.