Zapaljen još jedan automobil u Zvečanu – ovog puta sa tablicama BG, dok policija navodi da su RKS

vatrogasci paljenje zapaljen auto
FOTO: M.O.

Automobil marke Ford Fiesta u vlasništvu Srpkinje O.M, zapaljen je sinoć oko 22 časa u centru Zvečana, potvrdila je za KoSSev sama vlasnica. Iako u više razgovora od sinoć i ona, kao i članovi njene porodice kategorički navode da je njen automobil bio registrovan na beogradske tablice, te da nisu do objavljivanja vesti uspeli da stupe u kontakt sa policijom uprkos pozivima, iz Kosovske policije danas izveštavaju o zapaljenom automobilu u zvečanskoj opštini u vlasništvu žene koji je registovan na RKS.

Automobil profesorice O.M. iz Zvečana bio je, kako nam je posvedočila i ona danas, ali i član njene porodice sinoć neposredno nakon paljevine, parkiran iznad kafića „Borsalino“ u samom centru Zvečana.

Da je oko 22.05 njen automobil zahvatio požar javile su joj komšije, koje su i pozvale vatrogasce jer je ona trenutno u inostranstvu.

„Bliskim ljudima deluje da je auto zapaljen i to je ono što su mi kazali“, naglasila je.

O.M. tvrdi da je istog trenutka više puta pokušavala da dobije Kosovsku policiju, ali da se u stanici niko nije javljao. Isti slučaj bio je i danas.

Na licu mesta su sinoć, kako kaže, bili samo vatrogasci koji su požar sanirali.

KoSSev portal je još od sinoć pokušavao da dobije informacije iz Kosovske policije, ali bezuspešno.

Međutim, pre nepunih pola sata Kosovska policija izdala je saopštenje o požaru na automobilu na Zvečanu.

Informaciju o tome policija je, kako navode, dobila danas.

„Policija je 8.11. primila informaciju o paljenju automobila registarskih oznaka RKS u vlasništvu žene sa Kosova iz srpske zajednice, sa prebivalištem u opštini Zvečan“, naveli su iz KP.

Dodali su da povređenih u ovom slučaju nema, te da je samo na automobilu pričinjena materijalna šteta.

I dok policija u današnjem saopštenju tvrdi da je zapaljeni automobil bio registrovan na RKS, sa druge strane vlasnica O.M. kategorički tvrdi da je njen auto posedovao beogradske registarske oznake.

„Moj auto nema veze sa RKS tablicama“, istakla je vlasnica za KoSSev i u naknadnom razgovoru koji smo sa njom obavili neposredno pre objavljivanja vesti.

Dodaje da su i u krugu u kom je bio parkiran njen automobil, bila parkirana i druga vozila, te da je među njima takođe bilo i drugih automobila sa BG tablicama.

„U šoku sam, kao i ljudi iz mog okruženja. Što se mene lično tiče ne postoji motiv zbog kojeg bi meni zapalili automobil“, poručuje vlasnica O.M.

vatrogasci paljenje zapaljen auto
FOTO: M.O.

Ovo je 11. paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Istog dana oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći da je Srbin, službenik Kosovske policije – napadnut od strane „ilegalnih struktura“, odnosno da mu je zapaljen automobil sa RKS tablicama, ali bez navođenja gde se slučaj dogodio.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Poslednji slučajevi dogodili se 26. i 27. oktobra u Leposaviću kada je prvo zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika Kosovske policije, a potom i automobil u vlasništvu lica sa inicijalima N.Č., a potom i 2. novembra kada je u Zubinom Poroku zapaljen automobil marke Hyundai.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ovo je 62. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.