Svećlja: Spaljen automobil Srbinu – pripadniku KP, Vučić da prestane da podržava nasilne akte

Zapaljen automobil Svećlja Đeljalj
FOTO: Đeljalj Svećlja/Fejsbuk

Vest je ažurirana

„Još jedan službenik Kosovske policije – Srbin danas je napadnut od strane ilegalnih struktura time što mu je zapaljen automobil sa legalnim RKS tablicama“, saopštio je upravo kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

„Tendencije izazivanja straha se nastavljaju“, poručio je Svećlja, navodeći da je reč o „otvorenom pozivu na borbu protiv institucija“.

U kratkoj objavi na Tviteru, obratio se i srpskom predsedniku, Aleksandru Vučiću.

Zamolio ga je da „prestane da podržava nasilne i terorističke akte prema lojalnim građanima Kosova“.

Svećlja nije na Tviteru saopštio više detalje o novom napadu na policijskog službenika, kao i gde se isti dogodio.

Ovaj ministar je potom u objavi na Fejsbuku precizirao da je automobil zapaljen „nakon što ga je vlasnik registrovao na RKS“.

Zapaljen automobil Svećlja Đeljalj
FOTO: Đeljalj Svećlja/Fejsbuk

Ujedno je naveo da je u ranim jutarnjim satima zapaljen magacin Srbinu iz Grabovca, nakon što je registrovao automobil svog sina.

„Oba slučaja su otvoreni poziv za borbu protiv institucija Republike Kosovo“, ocenio je Svećlja, ali i dodao da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju istih.

„Odlučniji smo nego ikada da se poredak i zakon protežu u svakom uglu Republike Kosovo. Neće se tolerisati bilo kakvo krivično delo Vučićevih ortaka i borićemo se svim legalnim i demokratskim sredstvima“, naznačio je Svećlja.

Kosovska policija izvestila je danas da je juče u Leposaviću prijavljen slučaj paljevine automobila.

Prema izveštaju, slučaj se dogodio kasno sinoć, a prijavu je podneo vlasnik vozila kosovskih registarskih oznaka, izjavivši da su krivično delo izvršile njemu nepoznate osobe.

Ovo je šesto paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ovo je 57. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.

Podsetimo, Svećlja je i početkom septembra izvestio o napadu na pripadnika Kosovske poilcije, odnosno njegovu imovinu.

Kako je tada saopštio, podmetnut je požar u kući pripadnika KP u Leposaviću, koji je prethodno zamenio registarske tablice na automobilu, odnosno preregistrovao ga na RKS.

Svećlja se tada takođe obratio srpskom predsedniku, optuživši ga da „preti“ građanima na Kosovu koji žele da menjaju tablice i to nakon što je Vučić kazao da zna da je jedan od dvojice građana, koji su uzeli RKS tablice, radnik kosovskih institucija.

O tome se podsetitte u: 

Svećlja: Vučić nacrtao metu onima koji su uzeli RKS; Ko ih ne uzme do 31. oktobra biće mu onemogućeno kretanje

Podmetnut požar u kući policajca u opštini Leposavić

Vučić: 79,8% stanovništva sveta ne priznaje Kosovo, tako da neki koji su mislili da su završili priču oko statusa – nisuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.