Još jedan auto sa RKS tablicama zapaljen na Severu

Foto: KoSSev, Ilustracija

Noćas oko 3 sata u Zubinom Potoku je zapaljen privatni automobil marke Hyndai, kosovskih registarskih oznaka, saopštila je upravo Kosovska policija.

Vlasnik zapaljenog automobila je muškarac srpske nacionalnosti, koji je i prijavio slučaj u 3.34 časa.

Požar na automobilu lokalizovala je Vatrogasna jedinica, a na licu mesta nalazila se i policija stanice u Zubinom Potoku.

Slučaj je okarakterisan kao „podmetanje požara“.

Kako je za Zubin Potok INFO potvrđeno iz policije, u pitanju je mesto Pridvorica u ovoj opštini, a vlasnik zapaljenog automobila je osoba sa inicijalima B.B.

Kosovska policija najavila je istragu, kako ovog, tako i svih drugih slučajeva podmetanja požara usmerenih na privatnu imovinu, a kako tvrde, koja su se događala uglavnom na vozilima registrovanim na kosovske tablice.

Šta je kazao vlasnik zapaljenog automobila čitajte u: Vlasnik zapaljenog auta: Uzeli su hleb iz ruku mojoj deci, da spuste glavu kad prođu pored njih

Inače, nova paljevina automobila dolazi nepunih nedelju dana od kada su u Leposaviću, za manje od 24 sata zapaljena čak dva automobila.

Ujedno, ovo je deseto paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Istog dana oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći da je Srbin, službenik Kosovske policije – napadnut od strane „ilegalnih struktura“, odnosno da mu je zapaljen automobil sa RKS tablicama, ali bez navođenja gde se slučaj dogodio.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Poslednji slučajevi dogodili se 26. i 27. oktobra u Leposaviću kada je prvo zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika Kosovske policije, a potom i automobil u vlasništvu lica sa inicijalima N.Č.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ovo je 61. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.