Nemcima nije stiglo zvanično izvinjenje Vučića zbog izjave Gašića, ali „usmeno je dovoljno“

Vučić Đurić Selaković
Foto: KoSSev

Ambasadi Nemačke nije stiglo nikakvo zvanično izvinjenje iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da pripadnici nemačke službe prikrivaju ubice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali je i usmeno izvinjenje dovoljno, rečeno je FoNetu u nemačkom diplomatskom predstavništvu.

Vučić se 23. avgusta usmeno izvinio Nemačkoj zbog Gašićevih tvrdnji.

„Mi smo proveravali u proteklih 20 dana sa pripadnicima nemačke službe i dobili smo uveravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje“, rekao je Vučić pre dva dana na ceremoniji dodele stanova izbeglicama u Ovči, kojoj je prisustvovao sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žiofreom.

Gašić je prethodno na sednici Skupštine Srbije izjavio da su vlasti Srbije tražile od Nemačke da ustupi podatke o ubistvu Olivera Ivanovića.

„Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke“, rekao je Gašić u Skupštini Srbije 21. juna.

Sledećeg dana, 22. juna, Gašić je tvrdio kako nije optužio Nemačku da štiti ubicu Olivera Ivanovića, već da je njegova izjava „preneta bez znaka pitanja“ koji joj daje drugačiji smisao.

Pročitajte još:

Ponoš: Netačna izjava Gašića o ubici Olivera govori da se vodi pogrešna istraga
Brat Olivera Ivanovića: Zakasnelo izvinjenje Vučića, Gašić da bude smenjen
Vučić: Danas sastanak sa Srbima sa Kosova, sazvaću sednicu SB UN, izvinjenje Nemačkoj zbog Gašićeve izjave o ubici Olivera Ivanovića
Nemačka ambasada odbacuje Gašićeve navode da je ubica Ivanovića pod zaštitom ove države
Bratislav Gašić: Slučaj rešen, znamo ko je ubica Olivera Ivanovića i pod čijom je zaštitomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.