Brat Olivera Ivanovića: Zakasnelo izvinjenje Vučića, Gašić da bude smenjen

FOTO: KoSSev

Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića, izjavio je da je izvinjenje Nemačkoj zbog izjave ministra policije Bratislava Gašića da su ubice nekadašnjeg lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ pod zaštitom nemačke države, trebalo da usledi mnogo ranije, ali da je dobro što je do toga konačno došlo.

„Takva izjava, poput Gašićeve, u diplomatskom svetu se ne toleriše i ne zaboravlja. I zato bi trebalo preduzeti neke mere uz dokaze ozbiljnog izvinjenja kako bi se ova zemlja izvukla iz ove priče“, rekao je Miroslav Ivanović, za list Danas, povodom jučerašnjeg izvinjenja Nemačkoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je dodao, „definitivno je da je porodicu Olivera trebalo bar pomenuti u svemu ovome, jer oni ne shvataju i nemaju predstavu šta za porodicu i raspoloženje porodice znači plasman ovakvih, pa čak i mnogo blažih informacija“.

„Niko od članova porodice, a mi imamo odličnu komunikaciju, nije imao ni približnu informaciju koju je Gašić saopštio u Skupštini Srbije. To je bila izjava u funkciji odbrane političkog stava, političkih interesa, i nije imala veze sa političkim ubistvom i postupkom koji se vodi“, naveo je brat Olivera Ivanovića.

Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića, je rekao da je „ovo velika sramota koja se sasvim sigurno ne može rešiti izvinjenjem Nemačkoj i ostankom ministra Bratislava Gašića na funkciji ministra policije“.

On je ocenio da bi Gašić, nakon ovog skandala, morao da podnese ostavku, ili da bude smenjen po hitnom postupku.

„Nakon toga je na tužiocu da proveri razloge zašto je ministar Gašić, sad već svima očigledno, namerno obmanjivao javnost kada je nedavno mahao dosijeom Olivera Ivanovića u Skupštini Srbije i govorio kako je slučaj rešen, kako se zna ko je ubica i kako se on nalazi pod zaštitom države Nemačke“, istakao je Ivanović.

Vučić se juče izvinio Nemačkoj zbog tvrdnje Gašića, navodeći da je Srbija razgovarala sa pripadnicima nemačke službe i dobila uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.