Nemanja Biševac predsednik SO Severna Mitrovica, Radojević po drugi put položio zakletvu

FOTO: Radio Kontakt Plus

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević u kosovskom sistemu i odbornici u Skupštini opštine, položili su danas zakletvu na ove funkcije. Za predsednika Skupštine imenovan je Nemanja Biševac iz Srpske liste, dok je na mesto potpredsednika postavljen odbornik iz redova Građanske inicijative “Mitrovica”, Skender Sadiku. Funkciju zamenika gradonačelnika ponovo će obavljati Adrijana Hodžić.

Kako javlja Radio Kontakt Plus, gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazio je zahvalnost građanima opštine Severna Mitrovica koji su izašli na nedavne kosovske izbore i time su, kako je naveo, pokazali „ogromnu odgovornost“, a odbornicima poručio da od njih „očekuje da budu na usluzi svim građanima“, što će i sam činiti.

„Kao gradonačelnik, trudiću se da budem na usluzi svim našim građanima kojima je pomoć potrebna. Isto to očekujem i od vas – da zajedno pravimo prioritete, da zajedničkim zalaganjem radimo na njihovoj realizaciji.“

Dodaje da će se boriti za prava svih građana, bez obzira na etničku pripadnost, uz napomenu da su to i „temelji Srpske liste koje ćemo nastaviti da sprovodimo i ubuduće“.

„Borićemo se za slobodu govora, slobodu kretanja, borićemo se za nove infrastrukturne i građevinske poduhvate, borićemo se za ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, ali isto tako ne zaboravite da glasovi građana nas obavezuju da se borimo i za osnivanje Zajednice srpskih opština, koja nikoga ne ugrožava, ali garantuje sve prethodno navedeno“, poručio je Radojević.

Novi odbornici SO Severna Mitrovica koji su danas položili zakletvu su: Ivan Zaporožac, Dušan Dimitrijević, Ivana Rakić, Jovana Stanković, Biljana Vukićević, Gordana Savić, Siniša Lazić, Nebojša Milanović, Ivan Virijević, Biljana Vidosavljević, Dejan Gurešić, Miodrag Ralić, Dragiša Maksimović, Danica Radomirović i Fljutura Hamzi Azemi.

Aleksandar Spirić dao je ostavku na odborničko mesto u SO Severna Mitrovica, kao i Milan Radojević zbog izbora na mesto gradonačelnika.

Današnjoj konstitutivnoj sednici prisustvovalo je 17 odbornika.

Uz odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica, polaganju zakletve prisustvovao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić, kao i predstavnici Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Na lokalnim izborima, održanim 17 oktobra, Srpska lista je u Severnoj Mitrovici osvojila 17 odborničkih mesta, dok su dva pripala Građanskoj inicijativi „Mitrovica”.

Ni današnji poziv za ovu sednicu nije stigao našem portalu, što traje već godinama kada je u pitanju SO Severna Mitrovica i vrh Srpske liste. A kako transparentnost kod ovih zvaničnika izgleda na delu pogledajte ovaj video (od 10.27- minuta):

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.