Nemačka nema nameru da pošalje posebnog izaslanika za dijalog

Angela Merkel
Foto: AP

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Nemačka ne namerava da pošalje posebnog izaslanika za dijalog Kosova i Srbije, kako je nedavno izvešteno. Preko svoje ambasade u Prištini, država koja se protivi ideji o promeni granica rekla je da u tom procesu treba da posreduje Evropska unija.

„Nemačka podržava i pažljivo prati dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, pod okriljem Evropske unije. Nemačka će nastaviti da to radi sa novom komisijom Evropske unije“, piše u odgovoru nemačke ambasade, javlja Koha Ditore.

Trenutno je ambasadorka, Suzan Šuc (Susanne Schutz), u nemačkom saveznom uredu direktorica za jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA. U toj ulozi, kako je rekla nemačka ambasada, ambasadorka Šuc je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan i sva povezana pitanja.

„Nemamo nameru da imenujemo nacionalnog izaslanika za dijalog, pošto je taj proces pod okriljem Evropske unije“, rekli su oni…(opširnije u štampanom izdanju).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.