Nekoliko slabijih zemljotresa pogodili region Kosovske Mitrovice jutros

09:54 – POSLEDNJA VEST: Upravo je registrovan i peti zemljotres magnituda 3,4 jedinica Rihterove skale, koji se desio u 09 i 17 minuta jutros, saopšteno je iz Seizmološkog saveza Srbije.
 
Kosovsku Mitrovicu jutros su pogodila četiri zemljotresa od kojih se poslednji desio u 9 i 14 časova po lokalnom vremenu i bio je magnitude 3,3 jedinica Rihterove skale, saopšteno je iz Seizmološkog saveza Srbije.
 
Ostali zemljotresi su se dogodili jutros u 3 i 43, odnosno 7 i 7, odnosno 7 i 14 časova, sa magnutudama 3,4, odnosno, 3,3, odnosno 2,1 jedinica Rihterove skale.
 
Intenzitet je u epicentru procenjen na V stepena Merkalijeve skale. Iz Zavoda je takođe saopšteno da zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.
 
I dok je iz Seizmološkog zavoda registrovan samo jedan zemljotres posle 9 časova jutros, građani su osetili dva u razmaku od nekoliko minuta, od kojih ih je posebno uznemirio drugi, koji je bio osetno jači u odnosu na prethodni. 
 
Iako sa terena stižu izveštaji da nije bilo oštećenja, mnogim stanovnicima Kosovske Mitrovice tokom petog zemjotresa zatresle su se kuće i krovovi. Na sreću, bio je kratkotrajan.
 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.