Bajkeri u osmoj "Bajk rok misiji" u Kosovskoj Mitrovici

Bajkeri iz Srbije i regiona su nešto posle 17 časova stigli u Severnu Kosovsku Mitrovicu, i motorima tradicionalno svake godine za Vidovdan prodefilovali do platoa Tehničke škole, na kojem će i večeras biti održan rok koncert u okviru, osme po redu, "Bajk rok misije". Na žalost, na putu do Kosovske Mitrovice, na putu Kraljevo-Raška, u mestu Žarče kod Kraljeva, danas oko 14.30 nastradao je motociklista iz ove grupe čije ime još uvek nije saopšteno. Do nesreće je  došlo kada je motociklista, krećući se iz pravca Kraljeva, za sada iz nepoznatih razloga, skrenuo sa puta u pravcu kretanja. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.
 
Za razliku od prošle godine, motociklisti sada nisu do glavnog mosta defilovali 'turirajući' na motorima, zbog smrti svog saputnika.
 
Predsednik moto kluba “Harli Dejvidson Srbija" i organizator "Bajk rok misije", Milić Radević, izjavio je da je tragična smrt mladog bajkera i dovela do odluke da motociklisti ove godine ne defiluju kroz grad na način na koji su to činili prethodnih godina.
 
Milić Radević je takođe rekao da ne zna koliko je tačno bajkera došlo, ali da su bajkeri ove godine po prvi put ušli na KiM u tri grupe. 
 
"Nismo hteli da pređemo administrativnu liniju svi odjednom, nego smo se podelili u tri grupe. Ja sam došao sa tom poslednjom, trećom grupom gde je bilo i najviše motora, a ove godine smo došli i nešto ranije," rekao je Radević novinarima, dodajući da ne zna koliko je tačno stiglo bajkera ali da, uprkos tome što su ove godine sami finansirali svoj dolazak,  i ove godine došli su u velikom broju. Najviše ih je došlo iz Srbije, zatim iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, ali i iz Crne Gore, Austrije i Nemačke. 
 
Ovaj organizator "Bajk rok misije" je naglasio da ono što bajkere motiviše da osam godina za redom dolaze na Kosovo i Metohiju jesu ljudi, svetinje, ali i osećaj da se nalaze u Srbiji.
 
"Vežete nas vi, vežu nas naše svetinje i osećam se ovde kao da sam zaista u Srbiji. Mi na Kosovo i Metohiju gledamo kao na deo Srbije," rekao je Radević.
 
Iako je prvobitno planirano da večeras nastupi nekoliko rok grupa, Radević je potvrdio da će večeras zbog smrti svog kolege, biti manji koncert, koji će kasnije početi, ali da će se ipak održati. Nastupiće grupa "Oktobar 1864", uz neku od lokalnih rok grupa.
 
I ove godine, bajkeri su spremni da učestvuju u akciji davanja krvi, ukoliko to bude omogućio mitrovički Crveni krst.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.