Nastavljeno suđenje Nenadu Arsiću

Osnovni sud u Prištini
FOTO: Osnovni sud u Prištini

Tokom današnjeg nastavka pretresa na suđenju Nenadu Arsiću iz Čaglavice zbog navodnog ratnog zločina saslušana su dva svedoka – Isak i Enver Šalja (Shala), javlja Zakletva za pravdu.

Svedoci su Specijalnom odeljenju za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini izneli optužbe na račun Arsića navodeći da je on učestvovao u prebijanju njihove braće, Jakupa i Skendera, kao i rušenju njihove porodične kuće.

Svedoci su tokom ovih dešavanja bili u Makedoniji, a o identitetu navodnog počinioca saznali su od braće po povratku iz Makedonije gde su boravili od 6. aprila do 18. juna 1999.

Sudsko veće je delimično odobrilo zahtev Arsićevog advokata za saslušanje nekoliko svedoka – odobreni su zahtevi za saslušanje svedoka koji mogu da potvrde da je na dan zločina Arsić prisustvovao proslavi, dok su odbijeni zahtevi za saslušanje političara Momčila Trajkovića i novinarke Anđelke Ćup koji su trebali da svedoče o situaciji u Čaglavici u toku rata.

Arsić se tereti da je 21. maja 1999. u naselju Emšir u Prištini, zajedno sa drugim pripadnicima srpske policije koji se i dalje vode kao nepoznati, „mučio dvojicu albanskih civila – Jakupa i Skendera Šalju, nanoseći im bol i teške telesne povrede, od kojih posledice i danas trpe“.

Arsić je uhapšen 22. oktobra na prelazu Merdare i od tada se nalazi u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

Povezani članci:

Nenad Arsić se izjasnio nevinim na optužbe o ratnom zločinu

Optužnica protiv Srbina za ratni zločin na Kosovu

Još dva meseca pritvora Nenadu Arsiću iz Čaglavice

Merdare: Uhapšen Srbin iz Čaglavice

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.