Nasim Haradinaj: Ubijao sam srpske vojnike kad god sam imao priliku

FOTO: Insajderi

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Predstavnik veterana „OVK“, Nasim Haradinaj, rekao je da se ne plaši Specijalnog suda i da javno priznaje da je ubijao srpske vojnike.

U emisiji Frontal, Haradinaj je izrazio revolt prema stvaranju Suda koji jednostrano tretira ratne zločine.

On je rekao da se ne plaši jedne takve institucije, koja je, prema Haradinaju, nepravedno formirana, uspostavljena da sudi Albancima, a ne Srbima, za dela izvršena tokom poslednjeg rata na Kosovu.

Predstavnik veterana rekao je da su on i drugi pripadnici „OVK“ ubijali srpske vojnike i dodao:

„Ubijao sam srpske vojnike svaki put kada sam imao šansu. Kažem svojoj porodici da mi je žao što nisam ubijao onoliko koliko mi je bio ćef. Žao mi je što su mi ubili drugove, ali mi je drago što sam ubijao Srbe,“ rekao je Haradinaj.

KoSSev: Ovo nije prvi put da se govori o „količini“ ubijanja. Nedavno je u zgradi kosovskog parlamenta, pred srpskom poslanicom, poslanik NISMA-e Miljaim Zeka, buneći se zbog predloga da se Vidovdan i Sretenje uvrste na listu „državnih praznika Kosova“ rekao sledeće: „Vi ste ubili 14 hiljada nas, mi smo ubili 1400 vas, nismo mogli više ali bismo od vas napravili sudžuk“. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.