Najmanje 50 posmrtnih ostataka nestalih u Rudnci

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Veliki deo lokacije u kamenolomu Rudnica, gde se, kako se sumnja, nalazi masovna grobnica, detaljno je istražen i tom ptilikom otkriveno je više od 43 tela i veći broj delova tela, saopštila je Komisija za nestale Vlade Srbije i navela da je na tom lokalitetu zakopano najmanje 50 žrtava.
 
U toku je, kako je navedeno, proces obdukcije i identifikacije ekshumiranih, a u sledećih nekoliko nedelja predviđa se početak istraživanja drugog dela kamenoloma gde su, kako se sumnja, takođe sahranjeni posmrtni ostaci.
 
Aktivnosti na pronađenoj lokaciji masovne grobnice u Rudnici, kod Raške, počele su pre šest nedelja.
 
Lokaciju kamenolom Rudnica, obišli su predstavnici udruženja porodica nestalih srpske i albanske nacionalnosti sa prostora Kosova koji su se tom prilikom bliže upoznali sa metodologijom rada i budućim aktivnostima na toj lokaciji.
 
Ovo je veliki i složen projekat kome su nadležni državni organi i tim sudskih veštaka iz Srbije u potpunosti posvećeni uz podršku Euleksa, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne komisije za nestale, navodi se u saopštenju Komisije.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.