Najava novih protesta ispred zgrade kosovske vlade

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Propalo Tačijevo obećanje bivšim radnicima fabrike cevi. Bivši radnici Fabrike cevi i čelika u Uroševcu nisu dobili ni novčić iako su pre mesec dana prekinuli višednevni štrajk ispred zgrade vlade, pošto im je premijer Tači obećao odluku o nadoknadi duga čiji iznos, po rečima rdnika prelazi 25 miliona evra. Premijer sada odbija sastanak sa predstavnicima bivših zaposlenih. A oni najavljuju da će se ponovo vratiti u štrajk, prenosi ”Koha ditore”.
 
Ali Azemi ni u ponedeljak nije uspeo u pokušaju da se sastane sa premijerom Hašimom Tačijem od koga traži da održi obećanje. Neće još dugo čekati i on će da podigne tendu ispred vlade. 
 
Azemi je bio sa još mnogo svojih kolega koji su nekada radili u Fabrici cevi i čelika u Uroševcu, koji su pre mesec dana prekinuli višednevni štrajk ispred zgrade vlade, jer im je premijer obećao odluku o nadoknadi duga čiji iznos po rečima bivših radnika prelazi 25 miliona evra. 
 
Odluka Skupštine čiji je sponzor bio Tači, je obavezivala Vladu i Kosovsku agenciju za privatizaciju da u roku od 30 dana isplate bivšim radnicima 50 odsto od ukupne sume. 
 
Ovaj rok je prošao 19. aprila. Sada kada sredstva nisu isplaćena premijer nema vremena da se sastane sa bivšim radnicima. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.