Na suđenju Šalji četiri svedoka svedočila pod merama zaštite, nastavak suđenja 1. maja

FOTO: Specijalizovana veća Kosova/Printscreen

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Angela Grip, portparolka Specijalizovanih veća u Hagu, održala je juče nedeljni brifing na kojem su date informacije u vezi sa sudskim procesom protiv Pjetera Šalje.

Kancelarija Specijalnog tužioca je 27. marta pozvala prvog svedoka, koji je priznao da je njegov otac, pristalica Demokratskog saveza Kosova, priveden i maltretiran u fabrici metala u Kukešu u Albaniji.

Svedoku pitanja postavljaju tužilaštvo, branilac žrtava, odbrana i sudija.

Dalje je otkriveno da je prvi svedok završio svedočenje 28. marta, dok je druga svedokinja počela da svedoči tog dana o zatočenju i navodnom maltretiranju njenog supruga u fabrici metala u Kukešu.

Prema rečima Grip, na sudskom ročištu 28. marta, sud je odobrio Šaljin zahtev za učešće u suđenju putem video linka iz pritvorskog objekta.

Druga svedokinja je završila svedočenje 29. marta, dok je treća počela da svedoči tog dana o zatočenju i navodnom maltretiranju njenog oca u fabrici metala u Kukešu, dok je svedočio i četvrti svedok Tužilaštva.

Ove nedelje je otkriveno da su sva četiri svedoka u predmetu Šalja, svedočila pod zaštitnim merama, uključujući promenu glasa i izgleda, kako bi zaštitili svoj identitet.

Nakon iskaza svedoka, nastavak suđenja je zakazan 1. maja u 09.30 časova.

Opširnije o suđenju Pjeteru Šalji, kao i ostalim suđenjima koji se vode protiv bivših pripadnika „OVK“, čitajte u našoj tematskoj stranici:

Specijalni sud za KosovoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.