"Mustafa za zamenika ministra imenovao Stankovića smenjenog iz prve Tačijeve vlade zbog zloupotreba"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Septembra 2008. godine, Boban Stanković smenjen je sa mesta ministra za povratak i zajednice od strane tadašnjeg premijera, Hašima Tačija. Ista osoba je sada imenovana na mesto zamenika ministra rada i socijalnog staranja. Odluku je doneo Mustafa, nakon što je sadašnja zamenica ministra za rad, Mirjana Jevtić, imenovana za šefa Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu.

Boban Stanković je više od godinu dana vršio funkciju ministra za povratak i zajednice, u vreme premijera Hašima Tačija. Međutim, on je smenjen septembra 2008. godine, nakon niza tekstova koji su dokumentovali navode o Stankovićevim zloupotrebama.

Međutim, osam godina kasnije, ista osoba se vraća u Vladu Kosova – sada na položaj zamenika ministra rada i socijalnog staranja.

Pročitajte još:

Stojanović: Marićeva smena lični interes nekog iz Srpske, neće proći bez posledica

Vlada Kosova: Na predlog Srpske smenjen Ljubomir Marić, Mirjana Jevtić nova ministarka

"Odluku o imenovanju gospodina Bobana Stankovića doneo je premijer, Isa Mustafa, uz konsultacije sa listom Srpska," rekao je za Express jedan zvaničnik iz Kabineta premijera.

Dok je bio i ministarstvu za povratak, Stanković je od strane svojih oponenata optužen da je zapošljavao prijatelje i članove porodice.

Kada je otpušten Vlada Kosova je izdala saopštenje u kojem se navodi da Stanković napušta funkciju ministra iz ličnih razloga.

"Priština, 23. septembar, 2008. – Premijer Kosova, gospodin Hašim Tači, odobrio je ostavku ministra u Ministarstvu za zajednice i povratak, gospodina Bobana Stankovića. Gospodin Stanković je svoju ostavku opravdao razlozima lične i objektivne prirode. Premijer Kosova gospodin Hašim Tači je nakon usvajanja ostavke, uzimajući u obzir predlog srpske Samostalne liberalne stranke, imenovao gospodina Sašu Rašića za ministra u Ministarstvu za zajednice i povratak," navedeno je u saopštenju Vlade, objavljenom u septembru 2008. godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.