Mustafa: Svi poslanici LDK da podrže vladu LDK

Isa Mustafa
FOTO: KoSSev

„Od svih poslanika LDK očekuje se da podrže vladu koju vodi LDK, imajući u vidu Statut LDK kao i to da su im svi ogranci stranke dali podršku, te da su od centrale dobili i logističku i finansijsku podršku i najzad, podršku glasača koju su dobili kao kandidati LDK“, jedan je od zaključaka jučerašnjeg sastanka predsednika lokalnih odbora LDK, saopštio je na Fejsbuku lider LDK, Isa Mustafa.

Predsednici lokalnih odbora LDK dali su podršku novoj vladi uz ocenu da vlada Avdulaha Hotija ima političku snagu, znanje i sposobnost za suočavanje sa svim trenutnim izazovima kao i viziju budućnosti, piše još u objavi.

Mustafa je rekao i da je LDK partija koja poštuje slobodu izražavanja pojedinca ali i dodao da se usvojeni stavovi većine moraju poštovati.

„Opšti zaključak je da LDK neguje pravo na izražavanje stava pojedinca, razmena mišljenja pojedinaca se gaji tako da njihovi stavovi i mišljenja dobijaju podršku većine, ali odluke većine se onda moraju poštovati kao elementarno demokratsko pravilo unutar LDK; rugovistički temelj LDK, koji se sastoji od jedinstva i unutrašnje solidarnosti, ne može zameniti i opravdati pojedinačnim protagonizmom, egom i populističkim ponašanjem“, napisao je Mustafa.

Od njenog izglasavanja na mesto predsednice Skupštine Kosova početkom marta, članica predsedništva LDK, Vjosa Osmani, razmimoilazila se više puta sa zvaničnim stavom svoje partije po krupnim pitanjima. Ona najpre nije odobravala predlog svoje stranke da se izglasa nepoverenje koalicionoj vladi sa LVV te se čak i spekulisalo da će odbiti da zakaže sednicu za izjašnjavanje o ovom zahtevu. Nakon što nije glasala za obaranje vlade, Osmani nije glasala ni za formiranje nove vlade čiji je premijer njen stranački kolega, Avdulah Hoti. Uz to, odbila je i da predsedava sednicom i tu funkciju poverila potpredsedniku kosovske skupštine, Kujtimu Šalji.

Sam Isa Mustafa, više puta je najavljivao da bi se Osmani, zbog odstupanja od zvaničnog stava partije, mogla suočiti sa disciplinskim merama.

Sednici na kojoj se glasalo o vladi Avdulaha Hotija od poslanika LDK nisu prisustvovali Osmani i Hadži Avdulji, dok je Fatmir Redžepi, takođe iz ove stranke bio uzdržan.

Povezani članci:

Mustafa najavio sankcije protiv Osmani; Kurtija optužio da je hteo MUP da bi stvorio dosijee o protivnicimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.