Mustafa: LVV nudi samo karantin

Aljbin Kurti, Mustafa, Tahiri
Foto: KoSSev

„Samoopredeljenje (LVV) ne nudi ništa ozbiljno sem kolektivnog karantina, a ljudi ne mogu biti konstantno u karantinu“, rekao je za Gazetu Express lider LDK, Isa Mustafa, komentarišući najavu LVV o pokretanju inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija.

On je mišljenja da LVV neće obezbediti podršku za obaranje vlade jer „druge partije nisu zainteresovane za propagandu i populističke politike LVV koje ne nude Kosovu perspektivu za budućnost“, rekao je Mustafa o svom koalicionom partneru s početka godine.

Trenutna kosovska vlada na čelu sa LDK došla je na vlast nakon što je ova partija pokrenula inicijativu za izglasavanje nepoverenja koalicionoj vladi LVV čiji je deo bila i tada je LVV kritikovao LDK zbog toga što ruši vladu u vreme pandemije.

„LVV ima pravo da pokuša da sruši Vladu. Ali upravo je LVV kritikovao LDK, zbog toga što smo pokrenuli inicijativu za nepoverenje u toku pandemije, iako je pad vlade izazvao LVV. Jasno je da LVV nema principe, postoji samo propaganda i žrtve te propagande“, dodao je.

Na pitanje o potencijalnom uključivanju PDK u koaliciju rekao je da, iako je PDK rekla da će biti u opoziciji, okolnosti su se promenile imajući u vidu pandemiju, a i optužnice Specijalnog suda protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

„I da nije toga, do kraja godine bismo morali da dogovorimo izbor predsednika, a izostanak dogovora odveo bi nas u nove izbore“, rekao je on Gazeti Express, dodajući i da je bitno da politički faktori ne budu isključivi jedni prema drugima.

„Ipak, za sve moramo imati odobrenje partijskih organa, a nakon procene situacije“.

Mustafa je u toku jučerašnjeg dana komentarisao i navode o raskolu u koaliciji, prvenstveno sa Haradinajevom AAK, imajući u vidu javne kritike Haradinaja na račun Hotijevog vođenja dijaloga.

Mustafa je najavio da će se LDK sastati sa AAK čim se Hoti oporavi od COVID-19 i rešiti probleme.

LVV je u četvrtak najavio da počinju sa prikupljanjem potpisa za stavljanje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija na dnevni red skupštine. Međutim, LVV za sada ima samo potpise poslanika svoje poslaničke grupe, kojih je 31.

Povezani članci:

Za zahtev za svrgavanje vlade LVV ima potpise samo poslanika svoje parlamentarne grupe, treba im još 9

LVV pokreće predlog za izglasavanje nepoverenja vladiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.