MUP Kosova obezbedio nalepnice, počinje reciprocitet za srpske tablice

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Vladi Republike Kosovo odredilo je kompaniju za hitnu nabavku nalepnica za registarske tablice za vozila. Ovaj tender MUP-a, u  iznosu od 294.000 evra, dobila je kompanija "G.S.G & KIG & KIG KGA", piše portal Zeri.

Sa druge strane, zbog nedostatka nalepnica za gotovo godinu dana odložena je primena sporazuma za reciprocitet tablica sa Srbijom. Ovaj sporazum je trebalo da počne sa sprovođenjem u novembru 2016, ali nakon toga MUP nije obezbedio nalepnice i implementacija sporazuma je do sada odlagana, dok je srpska strana u okviru roka obezbedila nalepnice, prenosi Zeri.

Zbog kašnjenja u obezbeđivanju nalepnica, pre nekoliko nedelja na sednici Vlade Kosova sukobili su se ministarka za dijalog, Edita Tahiri i ministar finansija, Avdulah Hoti.

Prema ovom sporazumu o tablicama, koji je postignut prošle godine u Briselu, kosovska vozila mogu da uđu u Srbiji sa RKS tablicama, ali nalepnice treba da prekriju deo na kojem piše RKS i gde se nalazi grb Republike Kosovo.

Isto će biti učinjeno sa vozilima Republike Srbije na Kosovu.

Do sada su vozila sa RKS tablicama za ulazak u Srbiju trebalo da budu opremljena sa tablicama "proba", koje su bile validne 2 meseca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.