MSC prvi put van Mitrovice: U Prištini o kulturi i umetnosti, zbližavanju i premošćavanju razlika

Mitrovički društveni klub (MSC) danas će, po prvi put, održati jedan od svojih događaja van Kosovske Mitrovice – u Prištini. Debata o kulturi i umetnosti, kao i načinu na koji se može uticati na približavanje i pomirenje zajednica na Kosovu biće održana u prištinskom kafeu "Dit’ e Nat'", u 17 časova.

Govoriće izvršna direktorka Artpolisa, Zana Hodža-Krasnići, direktor teatra Geto, Zoran Ristić, arhitekta Eliza Hodža i direktor Narodnog pozorišta sa sedištem u Gračanici, Nenad Todorović. 

Učesnici će raspravljati i iz svojih uglova govoriti o saradnji Srba i Albanaca u domenu kulture, o tome da ali postoje zajedničke predstave, ili muzičke aktivnosti i koji su glavni problemi umetnika na prostoru Kosova.

Kako je cilj debata Mitrovičkog društvenog kluba gajenje kulture otvorenog dijaloga, publika će moći panelistima da postavlja pitanja o samoj temi i diskutuje sa njima.

Organizator debate je nevladina organizacija "Aktiv" iz Kosovske Mitrovice, u saradnji sa institutom "Demokratija za razvoj" (D4D) iz Prištine, u okviru programa Tuesday Sall.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.