Monodrama "Milunka" u Kosovskoj Mitrovici

Monodrama "Milunka" sutra će premijerno biti odigrana u Kosovskoj Mitrovici. Ulogu žene sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja – Milunke Savić, tumači glumica Jugoslovenskog narodnog pozorišta – Vesna Stanković.

Ova monodrama biće odigrana u Mitrovičkom dvoru, sa početkom u 19 časova, a ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se kupiti u Gradskoj biblioteci, od 9 do 15 časova, i sutra od 15 časova do početka predstave, u Mitrovičkom dvoru.

Monodrama "Milunka" proglašena je za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu u Zemunu 2015. Takođe, dobitnik je zlatne kolajne publike "Siniša Dašić" i nagrade "Zlatni vitez" na Međunarodnom festivalu u Moskvi, prošle godine.

Milunka Savić-Gligorević bila je srpska heroina Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske "Knjaz Mihailo" i žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja. Ranjavana je u borbama devet puta, a Francuzi su je, zbog svoje neizmerne hrabrosti, prozvali "srpska Jovanka Orleanka".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.