Đurić: Nastavićemo sa podrškom Gorancima na KiM-u

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je danas da će Srbija nastaviti da podržava Gorance na Kosovu i Metohiji i da će podrška biti sve veća u budućnosti. 

Iz Gore šaljemo veoma važnu poruku, a to je da će Srbija nastaviti da podržava narod ovde u opstanku, izjavio je Đurić u selu Vranište u opštini Gora gde je razgovarao sa predstavnicima privremenog opštinskog organa i meštanima. 

"Mi smo sa Gorom i uz Goru, ponosni smo na našu braću Gorance, presrećan sam što sam u ovom možda najlepšem kraju Kosova i Metohije," rekao je Đurić i poručio Gorancima da ujedinjeni mogu da prevaziđu sve nedaće. 

Đurić je kazao da je Gora veoma važna, da je simbol zajedništva, podsetio da su Goranci kroz istoriju zajedno i živeli i stradali sa Srbima i da će zajedno prebroditi teško vreme. 

"Zajedno ćemo da se borimo da celoj Srbiji bude bolje. Zbog toga sam veoma zahvalan Gorancima i cela Srbija je ponosna na Goru i Gorance, na način na koji se u teškim i surovim uslovima bore za opstanak," rekao je Đurić. 

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da je dužnost da se nastavi sa pružanjem pomoći Gorancima, da će Srbija nastaviti da bude sa svojim narodom u Gori da se bore da teško vreme prebrode i dočekaju bolje dane. 

"Vlada Srbije i Aleksandar Vučić, veoma poštuju i drže do Gore i do Goranaca i to će se ogledati i u politici buduće Vlade. Naše podrške u budućnosti će biti samo više, nikada manje.  Gora pobediti mora," poručio je Đurić. 

Nakon Vraništa Đurić je u pratnji ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića obišao i srednju školu u selu Mlike koju pohađa nešto više od 160 učenika po sistemu Republike Srbije i obećao pomoć u obnovi škole koja je izgrađena tridesetih godina prošlog veka. 

"Sada je došlo vreme da se nešto obnovi i renovira i program obnove škola i zdravstvenih ustanova koje finansira Vlada Srbije biće sproveden i ovde, u saradnji sa našim ljudima, prijateljima Gorancima," rekao je Đurić. 

Istakao je da je veoma važno da deca na Gori uče dobro i vredno što i jeste slučaj i što pokazuju rezultati koje goranska deca postižu na fakultetima. 

Đurić je obišao i selo Brod na Gori gde je razgovarao sa meštanima.Na Gori danas živi oko 10.000 Goranaca u dvadesetak sela. a poznati su kao vrhunski poslastičari, burgdžije i građevinari.

Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.