U Gračanici sutra premijera Revizora

Predstava "Revizor", u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini, sutra će premijerno biti odigrana u Gračanici. Ovo je treća ovogodišnja premijera prištinskog ansambla, a kako je ovo klasično delo ruskog realizma režirao švajcarski reditelj rodom iz Katalonije, Maurisi Fare, najavljuju se i nove premijere u postavkama stranih reditelja tokom ove godine u Narodnom pozorištu Priština, navode iz prištinskog pozorišta sa sedištem u Gračanici.

Pored Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Branka Babovića i Nebojše Đorđevića, u predstavi igraju i gostujući saradnici – Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić i Bojan Veljović.

Komedija „Revizor“, pisca Nikolaja Gogolja, za temu ima korupciju u carističkoj Rusiji i dodvornički malograđanski odnos u provincijalnim sredinama prema višim instancama vlasti. I dva veka nakon što je napisana, ova komedija je i dalje aktuelna u opisu situacija i karaktera ljudi i mentaliteta u svim društvima na Balkanu i šire, navode iz prištinskog pozorišta.

Predstava će biti odigrana na velikoj sceni gračaničkog Doma kulture, u 20 časova, a cena karte je 300 dinara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.