Mojsilović i Vučević na Božić posetili Kopnenu zonu bezbednosti

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Srpski ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas, na Božić, vojnike u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Oni su se danas, kako navodi Ministarstvo odbrane, uverili da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Vučević se zahvalio vojnicima što su i na veliki praznik daleko od svojih porodica i čestitao im Božić.

„Čestitam najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru – Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božji-Hristos se rodi, uz veliku zahvalnost i zadovoljstvo što prvi dan Božića zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i komandantima provodimo ovde u bazi „Dobrosin“. Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadžbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i sigurnost svih građana Srbije“, poručio je.

Ministar odbrane vojnicima je poručio i da je zahvalan i ponosan na izvršenim zadacima u prethodnoj godini, „ali i na onim koji ih tek očekuju“.

„Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanja bezbednosti svih njenih građana“, naglasio je ministar Vučević.

Tokom današnje posete razgovarali su i o organizaciji života i rada u bazi „Dobrosin“, a komandir ove baze kapetan Janoš Kardoš informisao je ministra odbrane o dodeljenim zadacima.

Vučević i Mojsilović Kopnenu zonu bezbednosti, odnosno deo jedinica Vojske i policije koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije obišli su i 27. decembra, samo dan nakon što su MUP i Vojska Srbije podigli nivo borbene gotovosti.

Vučević je dan ranije obišao garnizon Raška gde je održao sastanak sa vojnim starešinama, a nakon što se upravo ka Raškoj „hitno“ uputio i načelnik generalštaba Vojske Srbije.

Njegovom dolasku prethodio je sastanak Mojsilovića sa srpskim predsednikom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, te je Mojsilović tada, bez iznošenja detalja, saopštio da je Vojska Srbije dobila zadatke, da je situacija složena i da zahteva prisustvo vojske duž administrativne linije.

Svemu tome prethodilo je objavljivanje „zamagljenog“ snimka na društvenim mrežama na kojem se čuje navodna rafalna paljba u Zubinom Potoku, odnosno nepotvrđeno izveštavanje beogradskih tabloida i TV Pink-a o navodnom napadu pripadnika Kosovske policije na Srbe. 

A nakon obilaska garnizona u Raški, Vučević je potvrdio da su po naređenju Vrhovnog komandanta, odnosno srpskog predsednika, Vojska i policija podigle nivo borbene gotovosti.

Srpski predsednik je prethodno kazao da je to uradila i Priština, što je iz kosovskog MUP-a demantovano.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.