Mitrovčanka u dresu reprezentacije: Od „inata“ do ljubavi i zlatne medalje

Na WAKO Evropskom kupu koji je održan u Hrvatskoj pod nazivom „Karlovac open“, takmičari kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“, koji su nastupali kao reprezentativci Srbije, osvojili su dve medalje. Zlatom se okitila Nada Petronić, dok je srebrnu medalju osvojila Magdalena Luković.

Petronić je donela zlatnu medalju i šampionski pehar u Kosovsku Mitrovicu, a potom i u redakciju KoSSev portala, gde nam je i prenela svoje utiske sa takmičenja.

Njena ljubav prema kik-boksu javila se od malih nogu. Kako je kazala, bila je veoma nestašna kao dete, što ju je potom i usmerilo na put borilačkih veština.

Ipak, presudan uticaj na njen odabir sporta imao je njen stariji brat.

„To je počelo sve iz inata prema mom bratu. Počela sam tako što je moj brat krenuo da trenira i ja sam onda rekla mami i tati zašto ja ne bih mogla da treniram, ako već on može. Tu se stvorila neka ljubomora, kako on može a ja ne mogu. Počela sam da treniram u istom klubu, on je prestao da trenira, a ja osvajam to što osvajam“, kazala je Nada Petronić.

Prvo takmičenje na kojem je nastupala bilo je u Kraljevu 2019. u disciplini ful-kontakt, plus 65kg. Učestvovala je potom na mnogim drugim takmičenjima na kojima je ostvarila zapažene rezultate.

Ipak najveći utisak na nju ostavilo je takmičenje  „Serbia open 2021“ koje je održano u Beogradu. Petronić je u finalu ovog takmičenja savladala tešku protivnicu koja je u konstituciji bila nadmoćnija.

„Ne sudi knjizi po koricama, eto uzela sam zlato i pehar za dobrog borca“, naglasila je Petronić.

Njen uspeh na nedavnom takmičenju u Hrvatskoj utoliko je veći ako spomenemo da je Petronić kik boks reprezentaciji Srbije pristupila pre samo desetak dana, zajedno sa još dva člana kik boks kluba „Kosovska Mitrovica“.

„Ovo je bilo moje prvo takmičenje sa reprezentacijom. Vidite – dobro sam se pokazala. Nije bilo nekih zamerki na nas iz Mitrovice. Pošto je nas troje iz kik boks kluba ‘Kosovska Mitrovica’ ušlo u reprezentaciju, to je veliki uspeh i cilj za naš klub i naš grad. Jer smo mi prva tri reprezentativca sa Kosova i Metohije“, rekla je Petronić.

Na takmičenju je učestvovao i Mihajlo Dimitrijević koji nije uspeo da dođe do medalje.

Put do medalje, u kategoriji plus 65 kg, bio je veoma težak. Na tom putu savladala je takmičarke iz Moldavije i Bosne i Hercegovine. Protivnik u finalu bila joj je saborac iz kluba, Magdalena Luković, koja joj je predala meč usled povrede.

Da bi se ostvario jedan ovakav zapažen rezultat, po njenim rečima, neophodno je naporno trenirati.

„S obzirom na to da se iz dana u dan pojavljuju nova takmičenja i nove destinacije na koja treba da idemo, samo pojačavamo naš ritam treninga i bivamo sve spremniji i spremniji“, istakla je Petronić.

Kako je dodala, takmičenje i pripreme protekli su u najboljem redu, nije bilo povreda kao ni drugih poteškoća.

Posebnu zahvalnost Petronić je izrazila ambasadi Hrvatske na Kosovu.

„Zahvalila bih se sekretaru i ambasadorki Hrvatske u Prištini, koji su nam pomogli da brzo izvadimo vizu s kojom smo otišli u Hrvatsku i osvojili ovo zlato“, naglasila je Petronić.

Takmičenje se održalo u Sportskoj hali „Mladost“ i Školskoj sportskoj hali u Karlovcu, dok su organizatori takmičenja bili Svetska zajednica kik-boks organizacija(WAKO), Kik-boks savez Hrvatske i kik-boks klub „Tigar Cicvara“.

Danas se obeležava Međunarodni dan deteta.

Borkinja iz Kosovske Mitrovica ima jasnu poruku za sve mališane.

„Pratite svoje snove. Ja sam svoj san ostvarila, ovo je bio moj najveći san. Pratite svoje snove i uspećete u tome“, poručila je Petronić.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.