Milunović: Pocepani plakati „Srpskog opstanka“, slučaj prijavljen policiji

Srpski opstanak
FOTO: KoSSev

Nepoznate osobe pocepale su sinoć, za vreme policijskog časa, plakate GI „Srpski opstanak“ koji su tokom jučerašnjeg dana zalepljeni širom grada, potvrdio je za KoSSev kandidat za odbornika SO Severna Mitrovica ispred ove građanske inicijative, Dušan Milunović.

Dušan Milunović, koji je i nezavisni odbornik u trenutnom sazivu skupštine opštine, kaže da je juče u periodu od 17. do 20.00 časova zalepio oko 500 plakata na dvadeset lokacija u Kosovskoj Mitrovici.

Međutim, kako kaže, u međuvremenu je većina plakata pocepana.

„Noćas, za vreme policijskog časa, na 18 od 20 lokacija su svi plakati pocepani“, tvrdi Milunović.

On je fotografisao plakate i ovog popodneva se uputio ka policijskoj stanici.

„Otišao sam u policijsku stanicu da prijavim NN izvršioce. Podneo sam prijavu protiv izvršioca i naručioca ovog dela“, kazao je za KoSSev.

Kako dodaje, pripadnici policije su izašli na teren i fotografisali pocepane plakate „Srpskog opstanka“, dok je tužilac prihvatio prijavu.

Milunović se nada da će izvršioci ovog dela ubrzo biti pronađeni.

„Meni je u glavi samo ona jedna rečenica – ‘Malo nasilje generiše veliko nasilje’, zato smo i prijavili slučaj u policijsku stanicu, da ne bi došlo do nekih težih incidenata i da bi nesmetano mogli da nastavimo kampanju“, precizirao je.

Milunović dodaje da policiji ne bi trebalo da bude teško da pronađu izvršioce.

„Lako ih je pronaći, plakati su oblepljeni na dvadeset mesta, a ceo grad je pokriven kamerama“.

Kandidat za odbornika „Srpskog opstanka“ kaže da ova inicijativa za sada nije vodila pravu kampanju, već improvizovanu, a usled situacije na prelazima na Severu Kosova koja je tek juče normalizivana.

„Zbog svih dešavanja koja su bila na Jarinju i Brnjaku vodili smo računa da se ne bavimo kampanjom, nego smo, nakon svih dešavanja, pristupili lepljenju propagandnog materijala“, navodi Milunović.

Građanska inicijativa „Srpski opstanak“ nadmetaće se na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.

Na listi ove stranke potvrđen je jedan kandidat za odbornika – upravo Dušan Milunović. Ova inicijativa je međutim, predala CIK-u i kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice.

CIK je, međutim, izbrisao sa liste Aleksandra Arsenijevića, zbog pravosnažne presude u poslednje tri godine, kojom je proglašen krivim za krivično delo i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 300 evra.

Žalbu Arsenijevića koji je i dalje lider ove inicijative, potom su odbili Izborni panel za žalbe i predstavke i Vrhovni sud Kosova, a sada se čeka odluka kosovskog Ustavnog suda.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.