Miljan Adžić pušten da se brani sa slobode

FOTO: KoSSev

Miljan Adžić, uhapšen u decembru prošle godine na Jarinju, pušten je da se brani sa slobode, nakon isteka dvomesečnog pritvora, ali i polaganja jemstva od 20,000 evra, potvrdio je za KoSSev portal njegov advokat Miloš Delević.

„Usvojen je predlog za meru jemstva, plaćena je kaucija od 20,000 evra i sada se brani sa slobode do kraja postupka“, kazao je Delević i dodao da je novac za kauciju uplatila Adžićeva porodica.

Adžić se, kako nam je potvrdio njegov advokat, dobro oseća i trenutno je na putu kući.

Delević ujedno precizira i da sada očekuju poziv tužilaštva ili suda:

„Dokazivaće svoju nevinost“.

Miljan Adžić u pritvoru je proveo tri meseca. Bio je u pritvorskoj jedinici u Podujevu, iako je odbrana od početka zahtevala i njegov premeštaj u Mitrovicu, zbog poseta porodice.

Uhapšen je 9. decembra na prelazu Jarinje, a kosovske vlasti, kako je Delević kazao danas za KoSSev, terete ga za „napad na službeno lice“.

U saopštenju Kosovske policije na dan hapšenja, naveli su da je on osumnjičen i za krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“, odnosno učešće u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

Inače, puštanje Adžića i drugog uhapšenog Srbina u ovom periodu, Slađana Trajkovića bio je jedan od zahteva Srba za uklanjanje 20-dnevnih barikada decembra meseca prošle godine na Severu Kosova.

Ipak, barikade su uklonjenje dan nakon što je iz sudskog pritvora u kućni prebačen samo Dejan Pantić, treći uhapšeni Srbin u tom periodu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.