Miholjdan u Metohiji: Matija Bećković, Ratko Popović i Vladimir Bovan

Matija Bećković
Matija Bećković, Foto: Nedeljnik

Novo izdanje knjige „Kosovo, najskuplja srpska reč“ autora Matije Bećkovića biće predstavljeno večeras u Prizrenu. Srpski akademik, povodom Miholjdana, prisustvovaće kao gost književne večeri koja se održava u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije od 19 časova. Bogati program povodom ovog praznika upotpuniće besede, kao i nastupi brojnih etno grupa i učenika prizrenske bogoslovije.

Događaju prisustvuje i episkop raško-prizrenski Teodosije, dok će o knjizi govoriti prof. dr Jovan Delić i Aleksandar Milanović.

U umetničkom delu programa učestvovaće etno grupa “Božuri careva grada” iz Kruševca i učenici Bogoslovije Sv. Kirilo i Metodije.

U petak, od 11.30, Matija Bećković i pesnik Ratko Popović, održaće besede u okviru kulturno-umetničkog programa povodom Miholjdana u Velikoj Hoči.

Brojne etno grupe i kulturno umetnička društva iz različitih krajeva Srbije takođe upotpunjuju program.

Biće predstavljena i knjiga „Antologija srpske narodne lirike Kosova i Metohije“, koju je priredio Vladimir Bovan, i to u Velikoj Hoči – u Gospodarskoj kući, od 14 časova.

O knjizi će govoriti prof. dr Mirjana Zakić, dr Branko Zlatković, prof. dr Valentina Pitulić, redaktor i urednica Tatjana Kostić.

Književno veče akademika Matije Bećkovića organizuje Kosovskometohijski odbor Matice srpske. Kulturno umetnički program ’’Miholjdan u Velikoj Hoči’’ organizuju Crkvena opština Velika Hoča i privremeni organ opštine Orahovac.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.