Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja

Meštani Badovca i Sušice imaće redovno vodosnabdevanje i planske restrikcije vode kao i sva ostala sela na teritoriji opštine Gračanica, zaključeno je na današnjem sastanku, javlja RTV Kim.

U Domu kulture u Badovcu održan je sastanak meštana ovog sela i Sušice sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predstavnikom Regionalne vodovodne kompanije u Gračanici Agimom Prenićijem.

Na sastanku je dogovoreno da će meštani Sušice i Badovca imati redovno vodosnabdevanje kao i ostala sela na teritoriji opštine Gračanica. Redovne restrikcije vode biće od 22 do 5 sati ujutru.

„Dali smo zadatak Regionalnoj vodovodnoj kompaniji da pronađe rešenje, da na sastanku izađe sa konkretnim rešenjem problema. Došli smo do rešenja, obećano je da će Badovac i Sušica imati vodu kao i sva ostala mesta u našoj opštini. Pratićemo situaciju“, kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je za RTV Kim rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom, ali da su meštani spremni i za radikalnije proteste ukoliko on ne bude ispunjen.

„Mogu da kažem da smo zadovoljni, ali videćemo kako će se situacija odvijati. Predstavnici Vodovoda su predložili restrikcije od 10 uveče do 5 ujutru. Takođe je obećano bilo da će pojačati kapacitet vode, postaviće pumpu u postrojenju u Kišnici, pa će vodosnabdevanje biti olakšano“, naveo je on.

Ipak, Momir Jovanović je i dalje skeptičan.

„Obećanje – ludom radovanje. Videćemo, naše je da čekamo. Oni su dali tri do četiri dana, mi ćemo da čekamo 15. Posle dve nedelje ćemo početi radikalne proteste ispred Policije i Opštine, ako se vodosnabdevanje ne sprovede po planu“, jasan je ovaj meštanin Sušice.

Meštani Badovca i Sušice protestovali su nekoliko dana jer su mesec i po bili bez vode.

RTV Kim

Pročitajte još:

Meštani Badovca i Sušice traže garancije da neće imati neplanirane restrikcije vode

vodosnabdevanje gračanica badovac
FOTO: Radio Kim


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.