KP: Uhapšeno četvoro zbog falsifikovanja novca i neovlašćenog posedovanja oružja

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija u saradnji sa Upravom za istraživanje ekonomskih zločina i korupcije, uhapsila je danas na Kosovu četiri osobe – H.K. (1988), S.K. (1970), V. K. (2001) i V.K. (2000), zbog sumnje da su počinili krivična dela „falsifikovanje novca“ i „neovlašćeno držanje, kontrola ili posedovanje oružja“.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da su osumnjičeni zajedno, u januaru ove godine stavili u promet iznos od 10.000 američkih dolara u gradovima Peć i Prizren, gde su kasnije novčanice i pronađene, a potom je i utvrđeno da su falsifikovane.

Policija je, tokom rada na ovom slučaju, primenila tajne mere istrage i izvršila kontrolu kuća i pratećih objekata osumnjičenih.

Tokom pretresa, kod osumnjičenog S.K. je pronađeno oružje – AK-47, jedan okvir, 14 metaka kalibra 7.62. Protiv njega je podignuta krivična prijava pod sumnjom da je izvršio ovo krivično delo.

Policija je ujedno zaplenila dva mobilna telefona marke Ajfon.

Osumnjičenima je, nakon razgovora sa tužiocem, izrečena mera pritvora od 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.