Marko Đurić: Postoji trend kriminalizacije Severa (VIDEO)

Insajder: Kakva je uloga Milana Radoičića na Kosovu? 

Marko Đurić: To je pitanje za mene?

Insajder: Da.

Marko Đurić: U kom smislu?

"Pa Vi ste prvi čovek Vlade Srbije na Kosovu. Viđeni ste sa gospodinom Radoičićem u nekoliko navrata…otvarali ste šampanjac na proslavi pobede Srpske liste. Takođe, on je sedeo u prvom redu zajedno sa vama na jednom mitingu Srpske liste, pa me zanima kakva su vaša saznanja kakva je uloga Milana Radojičića na Kosovu," ovako je novinar Insajdera, Saša Dragojlo, danas na konferenciji za štampu, koju je držao Đurić sa učesnicima unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, pojasnio prvom čoveku Vlade Srbije zaduženom za pitanje Kosova i Metohije. 

"Iz vašeg pitanja stičem utisak da imate određena saznanja pošto znam da u delu javnosti postoje određene insinuacije vezano za ulogu i gospodina Radoičića i različitih drugih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije i generalno postoji trend kriminalizacije Kosova i Metohije, odnosno Severa Kosova i Metohije," odgovarao je Đurić.

"Ja Vas nisam pitao za kriminal uopšte. Kakva je uloga Milana Radoičića na Kosovu, kakva je njegova povezanost sa institucijama sistema? Uopšte nisam pominjao nikakvu kriminalnu povezanost Milana Radoičića; Gospodin Radoičić se pojavljuje na mitinzima na kojima se Vi pojavljujete i na mitinzima Srpske liste. Takođe, Ramuš Haradinaj je u intervjuu rekao da on pregovara sa Radoičićem kao jednim od istaknutih Srba na Kosovu. Pa me zanima, Vi kao prvi čovek vladine Kancelarije za Kosovo, kako je moguće da ne znate koja je njegova tačna uloga i kako neko može da pregovara u ime Srba, a da to nisu institucije? Dakle, nevezano za bilo kakve kriminalne insinuacije. To uopšte nisam ni pitao; Vi ste sedeli u prvom redu na skupu Srpske liste sa gospodinom Radoičićem. Dakle, da li je on član Srpske liste, po Vašim saznanjima? Da li je član Srpske napredne stranke? Kakva je njegova zvanična uloga?" – listao je pitanja Đuriću novinar Insajdera, naglašavajući više puta, na osnovu Đurićevih odgovora u kojima je vladin zvaničnik pominjao "kriminal", da ne postavlja pitanje u vezi sa kriminalom, već sa tim na koji način je ovaj poslovni čovek iz Kosovske Mitrovice povezan sa institucijama.

Pogledajte kako je tekao ovaj razgovor. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.