Manji požar kod Malog Zvečana zahvatio nisko rastinje

FOTO: KoSSev
Vest je ažurirana

Manji požar zahvatio je u večernjim satima nisko rastinje i travu kod Malog Zvečana. Iz vatrogasne iz Zvečana su potvrdili za KoSSev da su ekipe na terenu, te da se očekuje da će uskoro vatra biti ugašena.

Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu, Vladan Radomirović, kazao je za KoSSev da je na teritoriji za koju je zadužena ova stanica, požar izbio na Malom Zvečanu i da se kreće ka Mitrovici.

Kaže da je u pitanju manji požar, da nisu ugroženi stambeni objekti, te da je na teren izašla jedna ekipa iz Zvečana, koja se sastoji od deset vatrogasaca.

Radomirović je ujedno potvrdio da je aktivan još jedan požar u neposrednoj blizini, ali na teritoriji za koju je zadužena mitrovička vatrogasna stanica, koja je angažovala dva vatrogasna vozila.

Komandir Vatrogasne stanice u Kosovskoj Mitrovici, Ranko Ristović, potvrdio je u međuvremenu za KoSSev da je požar pod kontrolom i u završnoj fazi gašenja.

Kazao je da je gorelo oko 2 ha borovine i rastinja, te da je obavešten sa terena da je požar ugašen, ali i da će ekipe još neko vreme dežurati.

Radomirović je izneo uverenje da će požar uskoro biti ugašen, ali i pretpostavku da je uzrok požara ljudski faktor.

Apelovao je na građane da vode računa o životnoj sredini i da ne pale vatru na otvorenom prostoru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.