Makron se nada nastavku dijaloga; Pozvao Kurtija da poseti Pariz

Kurti Makron
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Francuske Emanuel Makron napisao je čestitku premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju (Albin Kurti), gde je, između ostalog, pomenuo dijalog sa Srbijom. Da bi razgovarao o ovom i nekim drugim pitanjima, Makron je pozvao Kurtija da poseti Pariz, prenosi Gazeta Express.

Makron je ocenio da je poslednjih godina postignut značajan napredak u dijalogu sa Srbijom. Napisao je da se nada da će Kurti nastaviti dijalog, nudeći podršku Francuske.

„Znam da nameravate da sprovedete temeljne reforme, koje zahtevaju vaši sugrađani: jačanje vladavine zakona i ekonomski i socijalni razvoj Kosova“, napisao je, između ostalog, Makron.

Ovde bi, kako on kaže, trebalo povećati borbu protiv pandemije, koja bi trebalo da ima neposredni prioritet, u vreme kada je Kosovo teško pogođeno i kada se Evropska unija mobiliše da pomogne zemljama u regionu da se izbore sa zdravstvenom krizom i njenim posledicama .

Francuski predsednik pružio je Kurtiju podršku za sve prioritete za dobrobit građana Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.