Lugaljiju: Uvoz robe iz Srbije smanjen za 70 odsto

FOTO: KoSSev/ilustracija

Lugaljiju: Uvoz robe iz Srbije smanjen za 70 odsto…

Izvor: KosovaPress (Tekst je izvorno preveden s albanskog, naslov je adaptiran, jučerašnje izdanje)

Direktor carine na Kosovu, Agron Lugaljiju (Llugaliu), izjavio je da je u poslednje dve godine došlo do smanjenja šverca u severnom delu Kosova. Dodao je i da se vladavina prava u tom delu efikasno proširuje.

Lugaljiju je rekao da je pre godinu dana uvedena bezbednosna mera protiv srpske robe uticala da nema šverca oružja i druge opreme iz Srbije.

Agron Lugaljiju u intervjuu za KosovaPress ističe da nakon sprovođenja bezbednosnih mera od strane vlade dolazi do smanjenja uvoza iz Srbije za oko 70 odsto.

Što se tiče uvoza iz Albanije, on je kazao da je u prva četiri meseca ove godine zabeležen porast od 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kosovska vlada preduzela je meru bezbednosti za zaustavljanje srpske robe 14. juna –  na dan kada su trojicu kosovskih policajaca kidnapovale srpske snage na teritoriji Kosova. Kasnije je vlada odlučila da ublaži mere bezbednosti za sirovinska dobra i poluproizvode.

Godinu dana bez srpske robe na Kosovu – ko plaća cenu?


Prošitajte još:

Mediji: Kosovska vlada zabranila ulazak robe iz Srbije; Šta se dešava na prelazima?

Godinu dana bez srpske robe na Kosovu – ko plaća cenu?


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.